Individueel aangepaste broek:
Onderlichaam bandage

De informatie op deze pagina is mogelijk verouderd. Bekijk de nieuwe productpagina.

Lymed Compressie™
Individueel aangepaste broek: Onderlichaam bandage

Medische indicatie

De Lymed Compressie™ bandage voor het onderlichaam is een comfortabel compressie hulpmiddel om te dragen wanneer er sprake is van chronische vaatafwijking, aandoening van het lymfvatenstelsel, chronische aandoening van het vetweefsel of bij oedeem veroorzaakt door een verwonding of operatie. De Lymed Compressie™ bandage voor het onderlichaam wordt uitgevoerd als een broek en is verkrijgbaar in standaard maten, maar kan ook individueel aangepast worden. Een onderlichaam bandage van Lymed is uitstekend te gebruiken bij de behandeling van medische indicaties als primair of secundair lymfoedeem,  genitaal oedeem, post-traumatisch oedeem, trombose en veneuze insufficiëntie.

De Lymed compressiebandage kan worden ingezet in de zogenaamde curefase, dit om het eventueel aanwezige oedeem te reduceren. Vaak gebeurd dit als bijvoorbeeld blijkt dat zwachtels, door de vorm van het lichaamsdeel niet voldoende effectief zijn. De Lymed compressiebandage is daar waar nodig ook goed te combineren met polstermateriaal.

Doordat Lymed Compressiebandages zowel in de curefase (behandelfase) ingezet kunnen worden alsmede in de daaropvolgende onderhoudsfase, ontstaat er een gunstige prijskwaliteitsverhouding. Omdat er sprake is van een individueel aangepast product is er sprake van een optimale compressie. In tegenstelling tot het gebruik van zwachtels, die vaak meerdere keren per week aangelegd dienen te worden, zijn de Lymed compressiebandages in het merendeel van de gevallen door de patiënt zelf aan en uit te trekken. Hiermee wordt de zelfredzaamheid van de patiënt bevorderd en wordt bespaard op de kosten van het aanleggen van de zwachtels. Door de lange levensduur van het product hoeft deze ook niet vaak vervangen te worden.

De Lymed Compressie™ bandage voor het onderlichaam is ook goed te gebruiken als ondersteunende compressietherapie naast fysio- of oedeemtherapie. De combinatie van spieractiviteit en compressietherapie bevordert de doorbloeding in het lichaam, stimuleert de afvoer van (lymf)oedeem, zorgt ervoor dat verhard (fibrotisch) weefsel zachter wordt en stimuleert de bewegingsvrijheid. De compressie broek is uitstekend te gebruiken in combinatie met een compressie pad voor het onderlichaam.

Materiaal

De Lymed Compressie™ bandage voor het onderlichaam wordt vervaardigd uit hoogwaardige, UV-bestendige weefsels (P07 en P91) en zijn door Lymed zelf ontwikkeld volgens de zgn. Warp Knit vlakbreimethode. Het P07-weefsel bestaat voor uit 54% uit polyamide en 46% uit elastan en het stevigere P91-weefsel bestaat voor uit 61% polyamide en 39% uit elastan. Beide weefsels hebben de eigenschap om strakke rondingen in een kledingstuk te kunnen creëren en daarbij compressie op te bouwen. De weefsels zijn bovendien dun van stof, waardoor het draagcomfort van de Lymed bandages wordt verhoogd.

Alle Lymed (compressie) bandages bestaan uit computergetekende patroondelen die met een vlakke naad (flatlocksteek) en een zachte, elastische garen aan elkaar worden gestikt. Uniek is de gladde binnenzijde van de bandages, waardoor slijtage wordt verminderd en het aan- en uittrekken van de kleding wordt vergemakkelijkt. De weefsels van Lymed zijn huidvriendelijk, omdat ze luchtdoorlatend zijn en geen rubber of andere bekende allergenen bevatten. Jaarlijks worden de weefsels getest op duurzaamheid, kleurechtheid en slijtvastheid.

Product

De Lymed Compressie™ bandage voor het onderlichaam is leverbaar in verschillende compressieniveaus en zeven verschillende kleuren en garens. Het compressieniveau wordt gekozen op basis van het letsel, de diagnose of het te behandelen gebied.

De Lymed Compressie™ bandage voor het onderlichaam kan op verschillende wijze worden vormgeven. De vormgeving van de compressie bandage broek wordt bepaald door een combinatie van een aantal factoren. De medische indicatie, de cliënt (man, vrouw of kind) en de specifieke behoeften van de cliënt zijn bepalend voor de keuze van het weefsel én de vormgeving van de kleding.

De individueel aangepaste compressie broek van Lymed kan net als de broek in de standaard maten worden uitgevoerd met lange pijpen (tot aan de enkel) of met een kortere pijp (tot aan de kuit of knie). Ook is het mogelijk om de compressie broek in het genitaal gebied te voorzien van extra compressie, dankzij de zogenaamde ‘genitaal flap’. De genitaal flap is bevestigd in het kruis en wordt door middel van een klittenbandsluiting aan de voorzijde van de kleding voor het onderlichaam gesloten. Verder is er keuze uit een broek met hoge of lage taille en een broek met of zonder bretels.

Een Lymed Compressie™ bandage voor het onderlichaam biedt naast een nog betere pasvorm en de uitvoeringen die de standaard compressie broek heeft, meer mogelijkheden om aan persoonlijke wensen te voldoen. Een compressie broek kan uitgevoerd worden in één of verschillende compressieniveaus om aan de vereisten van de behandeling te voldoen. Verder is er keuze uit een broek met een open kruis, een gesloten kruis of een gulp voor mannen. De compressie broek kan ook worden voorzien van een rits- of een velcrosluiting om het aantrek gemak te vergroten.

Compressieniveau

Het Lymed ontwerpproces garandeert dat de producten medisch correcte en gecontroleerde drukniveaus hebben. De Lymed Compressie™ bandages voor het onderlichaam zorgen voor een uitstekende behandeling, dankzij de optimale druk op de aangedane lichaamsdelen.

De onderlichaam bandage wordt gefabriceerd met een progressief verloop van de compressie, waarbij de drukklasse kan worden bepaald op basis van het letsel, de diagnose of het te behandelen gebied. De compressieniveaus kunnen zelfs binnen één product variëren om aan de vereisten van de behandeling te voldoen. Het doel van elk Lymed product is om het best mogelijke resultaat in compressie therapie te geven en tegelijkertijd comfortabel te zijn en een eigentijdse uitstraling te hebben.

De Lymed Compressie™ bandage voor het onderlichaam is leverbaar in de medische compressieklassen vanaf CCL II tot en met CCL IV en voldoet aan de Europese norm ENV 12718/2001.

Levensduur

Om een optimaal resultaat te behalen, kunt u er van uit gaan dat de confectiebroek een gebruikstermijn heeft van 4 tot 6 maanden. Per jaar adviseren wij dan van uit hygiënisch oogpunt, om bij normaal gebruik, 2 broeken aan te vragen. Zodat deze om en om gedragen kunnen worden. Bij zeer intensief gebruik, bijvoorbeeld wanneer de broek dag en nacht word gedragen adviseren wij 3 broeken per jaar.

Verstrekking

De Lymed Compressie™ bandage voor het onderlichaam is een compressie hulpmiddel dat uitsluitend op voorschrift van een huisarts of specialist wordt geleverd en vanuit de basisverzekering kan worden vergoed door uw zorgverzekeraar. De compressie bandage wordt aangemeten door de deskundige medewerkers van Van Wijngaarden Medical. Voor het aanvragen van een Lymed Compressie™ bandage voor het onderlichaam of voor meer informatie kunt u of uw behandelend specialist of therapeut ons contactformulier invullen

Voor meer informatie betreffende het gebruik en onderhoud van de Lymed compressie bandage voor het onderlichaam, klik hier!

pants_CO_ST_W_knee_front

AIP: Lymed compressie broek, heren/dames, boven de knie, per stuk € 327,00 excl. BTW

pants_IN_long_women

AIP: Lymed compressie broek, heren/dames, onder de knie, per stuk € 410,00 excl. BTW

Stoffen en garen verkrijgbaar in de kleuren:

Beige
Zwart
Wit
Grijs
Blauw
Rood
Bruin

Ook is het mogelijk om een embleem aan te laten brengen.

We hebben de volgende emblemen:

Lieveheersbeestje
Kikker
Vlieg
Auto
Doodshoofd
Voetbal
Vogel
Kat
Hond
Vlinder
Bloem
Snoepje
Teddybeer
Hagedis

Klik op de foto voor de materiaal en compressie specificatie.

Opties:

Een genitaal flap
Rits
Bretels