Materialen

De ervaring van een comfortabel drukkledingstuk wordt beïnvloed door veel factoren. Het grootste wat we kunnen beïnvloeden is het gekozen drukniveau voor de gebruiker en het gevoel van de stof tegen hun eigen huid. De stoffen zijn verdeeld in drie verschillende categorieën, gebaseerd op stijfheid, waaruit het optimale drukniveau voor de behandeling kan worden bepaald. Door ons de doelen van de behandeling, het vereiste drukniveau en de keuze van stof die het beste de dagelijkse behoeften van de gebruiker ondersteunt, te geven, kunnen we een op maat gemaakt medisch hulpmiddel maken dat prettig in gebruik is.

Eigenschap
Strong fabric
Medium fabric
Light fabric
Samenstelling
61% polyamide 39% elastaan
54% polyamide 46% elastaan
83% polyamide 17% elastaan
Structuur
Vlakgebreide kettingbrei
Vlakgebreide kettingbrei
Vlakgebreide kettingbrei
Stijfvastheid (Martindale)
> 150.000
> 150.000
90.000
Ademend vermogen
447 l/m²/s
466 l/m²/s
246 l/m²/s
Dikte
0,64 mm
0,57 mm
0,48 mm
UV-bescherming
98%
98%
98%
Hoogwaardige materialen zonder allergenen

Lymed’s materialen zijn van uitzonderlijk hoge kwaliteit en worden zorgvuldig geselecteerd. Ze bevatten geen rubber of andere bekende allergenen. Onze producten worden vervaardigd met Oeko-Tex gestandaardiseerde polyamide-elastaan breisels, die in Europa worden geproduceerd zonder schadelijke chemicaliën. Verantwoord en ethisch materiaalgebruik, zonder kinderarbeid.

Vlakgebreide kettingbrei: sterk en vormvast voor optimale compressie

Onze producten zijn gemaakt van vlakgebreide kettingbreisels. Deze breisels zijn bijzonder geschikt voor het vormen van compressie en het nauwsluitend maken van kledingstukken. Een van de grote voordelen is dat ze niet rafelen, waardoor ze extra duurzaam zijn.

Uitgebreide tests voor duurzaamheid en kleurvastheid

De stoffen worden jaarlijks getest op duurzaamheid, kleurvastheid en andere eigenschappen. Ze ondergaan de meest zware tests, waarbij ze een weerstand tegen abrasie hebben van meer dan 150.000 Martindales (SFS-EN ISO 12947-2)! Daarnaast heeft Lymed samen met Finse onderzoeksinstituten niet-standaard testmethoden ontwikkeld die de praktijk nabootsen.

Perfect voor dagelijks gebruik

De materialen zijn ontworpen om duurzaam en slijtvast te zijn, waardoor ze perfect zijn voor dagelijks gebruik. Of het nu gaat om compressiekousen, handschoenen of andere drukkleding, Lymed-producten bieden betrouwbaarheid en comfort gedurende langere tijd. De stoffen bieden een SPF van 98%. Bovendien is de binnenkant van alle producten glad ontworpen, waardoor er minder wrijving ontstaat bij het aan- en uittrekken.

Kies voor kwaliteit en ethisch geproduceerde materialen met Lymed

Lymed levert kleding van hoogwaardige materialen die ethisch geproduceerd worden. De producten worden vervaardigd met zorgvuldig geselecteerde stoffen die voldoen aan de hoogste normen. Kies voor kwaliteit, comfort en verantwoordelijkheid met Lymed.

Soepele en comfortabele ervaring

Lymed vindt het belangrijk dat de producten comfortabel zijn in gebruik. Daarom hebben ze ervoor gezorgd dat de binnenkant van de producten glad is, wat zorgt voor minder wrijving tijdens het aantrekken en uittrekken. Op deze manier bieden zij een soepele en comfortabele ervaring voor onze klanten.

Aanbevolen materialen voor maatwerk producten

De keuze van stof in onze kleding is altijd gericht op ondersteuning van de voorgeschreven zorg door de arts en het bevorderen van de behandeling van de patiënt. Elk kledingstuk wordt individueel op maat gemaakt om aan specifieke behoeften te voldoen. Hoewel ongebruikelijke stofkeuzes mogelijk zijn, kan dit de duurzaamheid van het kledingstuk beïnvloeden. Onderstaand vindt u de aanbevolen materiaalkeuzes voor optimale kwaliteit en draagcomfort.

Compression
Strong fabric
Medium fabric
Light fabric
CCL1
CCL2
CCL3
CCL4
Skin
Strong fabric
Medium fabric
Light fabric
Lightened pressure level
Normal pressure level
Sense
Strong fabric
Medium fabric
Light fabric
Light pressure
Medium pressure
Strong pressure
Well-being
Strong fabric
Medium fabric
Light fabric
CCLA

Alleen aanbevolen materiaal is mogelijk

Sport
Strong fabric
Medium fabric
Light fabric
CCL1
CCL2
CCL2+

Alleen aanbevolen materiaal is mogelijk