Meest gestelde vragen

Hoe moet de kleding gewassen worden?

Om de elasticiteit van het materiaal zo lang mogelijk goed te houden, moet het juiste wasmiddel worden gekozen. Wij adviseren om de Lymed kleding elke dag te wassen op 40 graden in de wasmachine met gebruik van een mild wasmiddel. Liever het gebruik van wasverzachters, witmakers en parfums te vermijden, omdat deze schadelijk zijn voor de weefsels.

Na het wassen adviseren wij om de kleding aan de lucht te laten drogen, dus niet in de zon, niet op de verwarming en niet in de wasdroger. Alleen met de juiste was- en droogmethode kan de druk van de kleding worden gegarandeerd.

Kan ik met de therapeutische kleding van Lymed zwemmen?

Lymed-producten zijn mogen gedragen geworden tijdens het zwemmen in zee of zwembad. Na het zwemmen dient u de kleding direct uit te spoelen met leidingwater. Dit om eventuele chloor en/of zout resten te verwijderen.  Hierna moet de kleding volgens de wasvoorschriften worden gewassen.

Is de therapeutische kleding van Lymed UV-bestendig?

Al de stoffen van Lymed , Strong, Medium en Light , hebben voor 98% UV protectie en UPV 50+.

Garantie.

Lymed producten hebben een garantie van 4 maanden op het materiaal. Mits u de kleding volgens de instructies behandeld en draagt.

De garantie is alleen geldig op productie fouten en  op materiaal defecten .

Heeft u hierover vragen, neemt u dan gerust contact met ons op.

Reparatie.

Van Wijngaarden Medical heeft via Lymed een reparatie service .

Als u kleding heeft die gerepareerd moet worden, dan wordt de prijs per reparatie bepaald.

De prijs staat niet vast, dit wordt per item en reparatie bekeken. Ter indicatie: gemiddeld liggen de kosten tussen de 15 en 40 euro.

Als u wilt weten of de reparatie/aanpassing onder de garantie valt, neemt u dan eerst contact met ons op.

U dient kleding die u opstuurt voor reparatie of aanpassing gewassen en droog op te sturen.

Wij behouden ons het recht om ongewassen kleding terug te sturen , of om het te wassen op uw kosten. De kosten hiervan  bedragen 15 euro.

De kleding moet voorzien zijn van het Lymed label, en Lymed repareert  geen kleding die al door een ander zijn gerepareerd.

Lymed kan geen reparaties aan kleding uitvoeren als deze al zover versleten of kapot zijn dat deze niet meer in de originele staat  kunnen worden terug gebracht.

Ruilen.

Mocht het onverhoopt toch noodzakelijk zijn om confectie kleding te ruilen, neem dan altijd eerst telefonisch of per mail contact met ons op. Wij zullen dan samen met u kijken wat er mogelijk is.

Confectie producten kunnen worden geruild binnen 14 dagen ,ongewassen en ongedragen in de originele verpakking.

Zijn  er op verzoek aanpassingen gemaakt aan het confectie product dan kunnen deze niet geruild worden.

Op maat gemaakte compressie of druk kleding kan niet worden geruild.

Download hier de gebruiksaanwijzing