Drukkleding, individueel aangepast

Wij werken aan deze pagina. Onze excuses voor het ongemak.

Lymed
Drukkleding, individueel aangepast

Medische indicatie
De drukkleding van Lymed wordt ingezet bij een littekenbehandeling om de ontwikkeling van hypertrofische en keloïd littekens terug te dringen. Niet alleen littekens die zijn ontstaan na tweede- en derdegraads brandwonden kunnen worden behandeld met op maat gemaakte drukkleding van Lymed. Ook hypertrofische en keloïd littekens die zijn ontstaan na een operatie, infectie of automutilatie kunnen met drukkleding worden behandeld.

Evenals de Lymed Interim drukkleding levert de individueel aangepaste drukkleding van Lymed een gelijkmatig verdeelde druk op de huid. Om een vlakker, gladder en minder gekleurd litteken als resultaat te verkrijgen is het absoluut een vereiste om de drukkleding zoveel mogelijk uren per dag te dragen: het advies luidt drieëntwintig uur per dag. De drukkleding van Lymed is vervaardigd uit UV-bestendig weefsel en kan gedragen worden bij het zwemmen in zee of zwembad.

Materiaal
De drukkleding van Lymed wordt vervaardigd uit het milde weefsel P07 dat een medium druk levert en bestaat voor uit 54% uit polyamide en 46% uit elastan. Ook het stevigere weefsel P91 met een sterke druk bestaande uit 61% polyamide en 39% uit elastan, wordt toegepast bij de drukkleding van Lymed.

De keuze voor het weefsel wordt bepaald door een aantal factoren: de combinatie van het type kledingstuk (beenkous, armkous, vest, broek, handschoen of sok), het soort litteken, de cliënt (volwassene of kind) en de specifieke behoeften van de cliënt zijn bepalend voor de keuze van het weefsel en de vormgeving van de kleding.

Zowel het P07 als het P91 weefsel is door Lymed zelf ontwikkeld en bevatten geen rubber of andere bekende allergenen. Uniek is de gladde binnenzijde van de weefsels, waardoor slijtage van het materiaal wordt verminderd en het aan- en uittrekken van de kleding wordt vergemakkelijkt.

Verstrekking
De drukkleding van Lymed is alleen verkrijgbaar op recept en wordt aangemeten door de deskundige medewerkers van Van Wijngaarden Medical. Voor meer informatie over de drukkleding kun u ons contactformulier invullen.

Op maat gemaakte drukkleding 1
Op maat gemaakte drukkleding 2
Op maat gemaakte drukkleding 3