Interim Drukkleding

Wij werken aan deze pagina. Onze excuses voor het ongemak.

Lymed
Interim™ drukkleding

Medische indicatie

Lymed Interim™ drukkleding wordt ook wel tussentijdse drukkleding genoemd en wordt dikwijls ingezet aan het begin van een littekenbehandeling. De littekens kunnen zijn ontstaan ten gevolge van brandwonden of een ander trauma. Wanneer de wonden nog onvoldoende geheeld zijn en het te vroeg is om te starten met de feitelijke drukbehandeling, kan er vaak wel gestart worden met het dragen van Interim drukkleding.

Drukklasse

Interim drukkleding van Lymed levert een gelijkmatig verdeelde druk op de huid en is verkrijgbaar in verschillende standaardmaten voor mannen, vrouwen en kinderen. Het dragen van de Interim kleding is aan te bevelen, omdat de cliënt dan gelegenheid krijgt om te wennen aan de druk die de kleding levert op de huid. Een prettige bijkomstigheid is dat de Lymed Interim drukkleding helpt bij het onderdrukken van de jeuk rondom het littekenweefsel.

Materiaal

Lymed Interim™ drukkleding wordt gemaakt met het zijdezachte dunne weefsel P50 en geeft een lichte druk. Het P50 weefsel is door Lymed zelf ontwikkeld, is UV-bestendig en bestaat voor 83% uit polyamide en 17% uit elastan en bevat geen rubber of andere bekende allergenen. Uniek is de gladde binnenzijde van het weefsel, waardoor slijtage van het materiaal wordt verminderd en het aan- en uittrekken van de kleding wordt vergemakkelijkt.

Andere toepassingen

De Interim drukkleding van Lymed wordt ook ingezet bij pijnbehandeling van chronische pijnpatiënten of bij eczeemklachten. Hoewel er geen wetenschappelijk onderzoek naar is verricht, leert de ervaring dat Interim drukkleding goed kan helpen tegen de jeuk die door eczeem wordt veroorzaakt. De jeuk leidt vaak tot een krabreactie, waardoor de geïrriteerde huid nog meer wordt beschadigd. Ook wordt het slaapproces dikwijls verstoord door jeuk, met alle gevolgen van dien. Door het dragen van Lymed Interim™ drukkleding kan de huid niet meer worden beschadigd door het krabben en worden de jeukprikkels onderdrukt, waardoor het slaapproces rustiger zal verlopen.

Verstrekking

Interim drukkleding wordt per 1-1-2003 niet meer vergoed door de Nederlandse zorgverzekeraars. Wanneer een specialist de Lymed Interim drukkleding voorschrijft, dan wordt deze kleding betaald met het daarvoor bestemde ziekenhuisbudget.

Indien u zelf Interim drukkleding wilt aanschaffen of vrijblijvend meer informatie over de kleding wenst te ontvangen, dan kunt u ons contactformulier invullen.

Interim 1
Interim 2
Interim 3