Bandages voor de
Benen & Armen

Wij werken aan deze pagina. Onze excuses voor het ongemak.

Lymed Compressie™
Bandages voor de Benen & Armen

Medische indicatie

De Lymed Compressie™ bandages voor benen en armen zijn comfortabele compressie hulpmiddelen om te dragen wanneer er sprake is van chronische vaatafwijkingen, aandoeningen van het lymfvatenstelsel of bij oedeem veroorzaakt door een verwonding of operatie. De Lymed compressie bandages worden op maat gemaakt en kunnen worden gebruikt bij de behandeling van medische indicaties als primair of secundair lymfoedeem, lipoedeem, reumatoïde artritis, chronische veneuze aandoeningen en ter preventie van mogelijk letsel. Preventieve beenbandages worden aanbevolen aan mensen met een stagnerende levensstijl (veel zitten of staan), op reis, tijdens zwangerschap.

De Lymed compressiebandage kan worden ingezet in de zogenaamde curefase, dit om het eventueel aanwezige oedeem te reduceren. Vaak gebeurd dit als bijvoorbeeld blijkt dat zwachtels, door de vorm van het lichaamsdeel niet voldoende effectief zijn. De Lymed compressiebandage is daar waar nodig ook goed te combineren met polstermateriaal.

Doordat Lymed Compressiebandages zowel in de curefase (behandelfase) ingezet kunnen worden alsmede in de daaropvolgende onderhoudsfase, ontstaat er een gunstige prijskwaliteitsverhouding. Omdat er sprake is van een individueel aangepast product is er sprake van een optimale compressie. In tegenstelling tot het gebruik van zwachtels, die vaak meerdere keren per week aangelegd dienen te worden, zijn de Lymed compressiebandages in het merendeel van de gevallen door de patiënt zelf aan en uit te trekken. Hiermee wordt de zelfredzaamheid van de patiënt bevorderd en wordt bespaard op de kosten van het aanleggen van de zwachtels. Door de lange levensduur van het product hoeft deze ook niet vaak vervangen te worden.

Ook zijn de Lymed Compressie™ bandages voor benen en armen goed te gebruiken voor ondersteunende compressietherapie naast fysio- of oedeemtherapie. De combinatie van spieractiviteit en compressietherapie bevordert de doorbloeding in het lichaam, stimuleert de afvoer van (lymf)oedeem, zorgt ervoor dat verhard (fibrotisch) weefsel zachter wordt en stimuleert de bewegingsvrijheid. In het geval van lipoedeem zorgt het dragen van een op maat gemaakte been- of armbandage ervoor dat vochtvorming wordt tegengegaan en mogelijke pijnklachten worden verminderd.

Materiaal

De Lymed Compressie™ bandages voor benen en armen worden vervaardigd uit hoogwaardige, UV-bestendige weefsels (P07 en P91) en zijn door Lymed zelf ontwikkeld volgens de zgn. Warp Knit vlakbreimethode. Het P07-weefsel bestaat voor uit 54% uit polyamide en 46% uit elastan en het stevigere P91-weefsel bestaat voor uit 61% polyamide en 39% uit elastan. Beide weefsels hebben de eigenschap om strakke rondingen in een kledingstuk te kunnen creëren en daarbij compressie op te bouwen. De weefsels zijn bovendien dun van stof, waardoor het draagcomfort van de Lymed bandages wordt verhoogd.

Alle Lymed (compressie) bandages bestaan uit computergetekende patroondelen die met een vlakke naad (flatlocksteek) en een zachte, elastische garen aan elkaar worden gestikt. Uniek is de gladde binnenzijde van de bandages, waardoor slijtage wordt verminderd en het aan- en uittrekken van de kleding wordt vergemakkelijkt. De weefsels zijn huidvriendelijk, omdat ze luchtdoorlatend zijn en geen rubber of andere bekende allergenen bevatten. Jaarlijks worden alle weefsels van Lymed getest op duurzaamheid, kleurechtheid en slijtvastheid.

Product

De Lymed Compressie™ bandages voor benen en armen zijn leverbaar in verschillende compressieniveaus en zeven verschillende kleuren weefsels en garens. De compressie bandages voor benen en armen worden op maat gemaakt en kunnen op verschillende wijze worden vormgeven. Zo zijn er lange beenbandages (van voet tot lies) of beenbandages met een kortere lengte. Beenbandages met een open of dichte teen, maar ook met een losse teenkap of een teenkap eraan vast. Voor een armbandage geldt dat deze lang kan zijn (van pols tot oksel) of korter en met een losse handschoen of een handschoen eraan vast.

De vormgeving wordt bepaald door een combinatie van een aantal factoren. De medische indicatie, het type bandage (beenbandage, teenkap, armbandage of handschoen), de cliënt (volwassene of kind) en de specifieke behoeften van de cliënt zijn bepalend voor de keuze van het weefsel én de vormgeving van de kleding.

De compressie bandages voor de benen en armen kunnen worden voorzien van een rits- of een velcrosluiting om het aantrekgemak te vergroten of om te kunnen dragen tijdens herstel met een externe fixateur aan de been of arm. Door gebruik te maken van Warp Knit weefsels en te werken met patronen is het mogelijk om bandages te leveren met  grote maatverschillen tussen de enkel en kuit.

 

Compressieniveau

Het Lymed ontwerpproces garandeert dat de producten medisch correcte en gecontroleerde drukniveaus hebben. De Lymed Compressie™ bandages voor benen en armen zorgen voor een uitstekende behandeling, dankzij de optimale druk op de aangedane lichaamsdelen. De compressie bandages worden gefabriceerd met een progressief verloop van de compressie, waarbij het drukniveau kan worden bepaald op basis van het letsel, de diagnose of het te behandelen gebied.

De Lymed Compressie™ bandages voor de benen en armen zijn leverbaar in de compressieclassificatie A (preventief) en de medische compressieklassen vanaf CCL II tot en met CCL IV en voldoen aan de Europese norm ENV 12718/2001.

Verstrekking

De Lymed Compressie™ bandages voor benen en armen zijn compressie hulpmiddelen die uitsluitend op voorschrift van een huisarts of specialist worden geleverd en vanuit de basisverzekering kunnen worden vergoed door uw zorgverzekeraar. De compressie bandages van Lymed worden aangemeten door de deskundige medewerkers van Van Wijngaarden Medical.

Indien u wilt weten of u in aanmerking komt voor een vergoeding via uw zorgverzekeraar of vrijblijvend meer informatie over de Lymed Compressie™ bandages voor benen en armen wenst te ontvangen, dan kunt u ons contactformulier invullen.

Voor meer informatie betreffende het gebruik en onderhoud van de Lymed compressie bandages, klik hier!

sleeve-glove_wrist-axilla_beige
Separate_toes verkleind
stocking_ankle